Wat zijn top, midden en basisnoten? Waar bestaat TapParfum uit? En hoe vind ik de juiste geur? Allemaal vragen waarop je op deze pagina antwoord krijgt.

Olfactorische piramide | Geurnoten

Wij duiden onze parfums aan de hand van geurnoten. Geurnoten zijn de losse onderdelen van de parfum zoals bijvoorbeeld roos, jasmijn, sinaasappel en er zijn oneindig veel geurnoten te benoemen. Deze geurnoten bevinden zich in de olfactorische piramide van een parfum. Dit kan zijn in de top-, midden- of basisnoot.

Geurnoten

Topnoten:
In de topnoten zitten de geurnoten met een kleine molecuul. Deze zullen in het begin sterk naar voren komen maar vervliegen ook snel. Hieronder vallen bijvoorbeeld citrus aromatisch en groene noten,  en Deze geurnoten blijven ca. 15-20 minuten duidelijk aanwezig.

Middennoten:
De geurnoten in deze fase zullen een middellange tijd duidelijk waarneembaar blijven. Hierin vindt je veel bloemen, kruiden en fruit. Dit houdt ongeveer 4 a 5 uur aan.

Basisnoten:
In de basis zitten geurnoten met een grote molecuul. Deze houden het langste aan. In de basis zitten houtsoorten, balsems, amber, musk en vanille. Dit houdt langdurig aan.

Geurolie

Hoogwaardige kwaliteit:
De parfum van Tapparfum worden gemaakt met de hoogste kwaliteit geur oliën. De geuren zijn (net als designerparfums) gemaakt van deels synthetische oliën en deels natuurlijke oliën.

Geuraanduiding:
Wij beschrijven onze geuren met hoofdakkoorden zoals o.a. Fris, Zoet en Poederig. Daarnaast geven wij de olfactorische piramide en de duidelijkst waarneembare geurnoten aan.

Percentage:
De parfums van TapParfum bevatten tussen de 20% en 40% aan geurbestanddelen (geurolie). Daarnaast gebruiken wij een hoogwaardige kleur- en geurloze alcohol. Door deze samenstelling worden onze parfums gecategoriseerd als parfum.

 

© 2012 - 2024 Things&Things | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel